Qoʻshimcha funksionallar
-
Tungi ko‘rinish
Palovmisan palov
O‘zbek palovi – bu haqiqiy oshxo‘rlar va sharqona taomlarni yaxshi ko‘ruvchilarning taomidir. Dunyoda palov tayyorlashning 100 dan ortiq retsepti mavjud bo‘lib, O‘zbekistonning o‘zida ham bir-biriga o‘xshamaydigan o‘ziga xos turlari mavjud. Boisi har bir mintaqada palov o‘zgacha retsept bo‘yicha pishiriladi. Masalan, Toshkentda “To‘y oshi” tayyorlansa, Andijonda palovga uzum barglarini qo‘shib “Kovatok palov”ni xush ko‘rishadi, Xivada esa palovning eng parhezli turi “Chalov” pishiriladi.
"Oshqoshiq"ning YouTube sahifasidagi yangi sonida yurtimizning turli xil mintaqalarida tayyorlanadigan palov turlari tahlil qilindi. Endi siz oshxo‘rlik uchun joy qidirib o‘tirmaysiz. Boisi bu savolga javobni "Oshqoshiq"ning yangi sonidan topishingiz mumkin.

Mavzuga oid

09:39 / 29.07.2025
Samarqandda bo‘lib o‘tadigan xalqaro festivalda 7 tonna palov tayyorlanadi

12:09 / 02.07.2025
Palov xarajatining hududlar kesimidagi narxi e’lon qilindi

09:45 / 09.06.2025
Bir kilogramm palovga ketadigan mahsulotlarning o‘rtacha narxi aytildi

08:00 / 06.02.2025